Κατσούρμπος | Η Ιστορια μας
40504
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-40504,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.6.1,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Γιατί δεν ήυρηκα δροσά μηδέ γλυκότη άλλη ωσάν όπου το φαγητό μου δίνει τη μεγάλη,
τρώγοντας στον παράδεισο μου φαίνεται κοιμούμαι κι ο πρώτος καλορίζικος επά στη γη κρατούμαι.
Πόση γλυκιά θαράπαψη και νοστιμάδα πόση δίδει η γουλειά όντεν τη μασεί κιανείς να την αμπώσει το μπούρλο προς τον τσαρουκά
και συχνοκατεβαίνει τη στράτου του στενού λαιμού κ εις το στομάχι μπαίνει…

Οι παραπάνω στίχοι προέρχονται από τον “Κατσούρμπο”! Ήρωας της αναγεννησιακής κρητικής κωμωδίας του Γεωργίου Χορτάτση (Ρέθυμνο 1545-1610).
Από αυτόν το ήρωα προήλθε και το όνομα του εστιατορίου μας. Αφενός ο κωμικός ήρωας κάνει τα πάντα για το καλό φαγητό, αφετέρου η φιλοσοφία μας στηρίζεται στην “αναγέννηση”. Αυτή, της κουζίνας της μητέρας Κρήτης.

Από το 2005 φέρνοντας υλικά αποκλειστικά από μικρές παραγωγικές μονάδες του νησιού, δημιουργούμε με συνταγές παραδοσιακά κρητικές.
Βασικές αρχές μας είναι ότι τα κρέατα είναι φρέσκα και πάντα μαγειρεμένα με αγνό παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας από το Λευκοχώρι Μονοφατσίου.
Τα ζυμαρικά και το ψωμί που φτάνει στο τραπέζι είναι παρασκευασμένα από εμάς. Αυτή η αγνότητα και φρεσκάδα των υλικών που συνδυάστηκε με το μεράκι μας και την παράδοση είναι το χαρακτηριστικό μας γνώρισμα.
Έτσι μπορεί κανείς να βρει αναφορές για τον “Κατσούρμπο” στον γαστρονομικό κατάλογο ZAGAT, στο itravelling καθώς επίσης και στο Style.
Ο Αθηναϊκός επίσης τύπος έδωσε τον τίτλο “Αναγέννηση της Κρητικής Κουζίνας” συνδέοντάς τον με την Αναγεννησιακή περίοδο που ο Γεώργιος Χορτάτσης έγραψε το έργο!.